En reiseguide om Mallorca.

Vandring på Mallorca

| Ingen kommentar
Det er mange flotte ruter for deg som vil ta bena fatt og oppleve den vakre naturen på Mallorca. Ikke minst er Sierra de Tramontana et eldorado for alle som elsker vakker natur og å erobre fjellet, noe vi nordmenn jo er godt kjent med. 300 soldager i året garanterer omtrent 100% sikkerhet for at du får en fin opplevelse blant sypresser, pinjer, steineik, blomsterprakt og et rikt fugleliv der oppe i det majestetiske fjellriket.

Har du vandrelyst har du lov på Mallorca
Fotturen i Sierra de Tramontana kan gjerne legges innom Sollér, appelsinområdet på Mallorca, i tillegg til Balixtdalen. Her kan du se to av øyas flotteste fuglearter. Dette er en tur som er aller finest om våren når blomsterprakten er på sitt høyeste. Selv om du velger andre turområder, får du også flotte opplevelser, for Mallorca har mange perler å by på for natur- og fugleelskere. Planlegg turen på forhånd og ta nødvendige sikkerhetshensyn. I tillegg bør du vurdere vanskelighetsgraden, særlig hvis du har med deg personer som ikke er så godt trent.

Gode råd for fotturen:
  • Gå ikke alene, ta med deg minst én reisekamerat
  • Planlegg ruten din på forhånd og gi beskjed om hvor du drar
  • Ta hensyn til været og sjekk at alt utstyret er i orden
  • Husk rikelig med mat og drikke – og glem ikke ekstrarasjoner
  • Om sommeren tar sola sterkt, så det anbefales at du drikker mye og smører deg godt inn med solkrem
  • Myndighetene på Mallorca krever at du har med deg legitimasjon – ta med deg sykeforsikring, reiseforsikring og pass eller tilsvarende

Sierra de Tramuntana
Denne fjellryggen er også ryggraden på Mallorca. Den snor seg 88 kilometer fra nord til sør. Naturen her oppe i fjellet er av stor betydning, både for Mallorcas liv og landbruk. Derfor ble fjellkjeden også erklært som en del av UNESCO’s verdensarv i 2011. De fleste som går turer her ender opp i Sollér. Dette regnes som knutepunktet oppe i Tramuntana. Herfra kan du velge flere ruter. Gå fra landsby til landsby. Nyt naturen. Fjelltoppene her er dramatiske og oppleves best når du tar benene fatt. Turen går gjennom imponerende formasjoner, furuskog og små landsteder der du kan treffe på ville geiter. Trekk inn luften fra appelsintrærne, rosmarin og den tindrende friske luften. Stort bedre blir det ikke. Det høyeste punktet i fjellkjeden er Puig Major med sine 1445 meter over havet. Puig Massanella er 1349 meter.

Serra Llevant
Denne fjellkjeden er ikke så imponerende og storslått, men fortsatt er Sierra Llevant på den nordøstlige siden av Mallorca vel verd for en vandretur. De fineste gåturene er rundt Cala Ratjada eller Arta. På en klar dag kan du i tillegg til å nyte utsikten til bukter, strender og et tindrende blått hav se helt til Menorca fra de høyeste punktene på vandringen. Det høyeste punktet er Puig de la Talaia Freda. Denne toppen ligger 562 meter over havet. God tur!
Takk For At Du Deler: