En reiseguide om Mallorca.

Sa Coma

| Ingen kommentar
strand sa comaSa Coma er et nytt og moderne feriested på østkysten av Mallorca. Den herlige langgrunne stranden er perfekt både for barn og andre badeløver. Fasilitetene i og rundt Sa Coma er fine og moderne, siden denne lille byen er et relativt nytt reisemål på Mallorca. Stedet er ideelt for familier som reiser med små barn og som ønsker en avslappende ferie i naturskjønne omgivelser.

Om Sa Coma
Utbyggingen for turisme i denne lille byen, som nå lever fullstendig på disse inntektene, startet ikke før mot slutten av 80-tallet. Dermed er de fleste av hotellene nyere, og har mer moderne fasiliteter enn mange av hotellene i for eksempel Alcudia og Colonia de Sant Jordi. Turismen her er stort sett bestående av barnefamilier og stemningen på stedet er der etter. Stranden er kritthvit med nydelig, finkornet sand og har et godt tilbud av strandsenger, dusjer og badevakter. Av og til kommer delfiner svømmende inn mot kysten og man kan se dem leke i de dovne bølgene. Der er også muligheter til å leie utstyr til padling, vindsurfing og dykking, for de som ønsker mer enn å bare ligge rett ut på stranden.

Bestill en privat villa eller et hotellrom ved stranden i Sa Coma.
Hotellene holder god standard og byr som regel på aktiviteter for både barn og voksne, samt underholdning på kveldstid. Supermarkedene i byen er velassorterte og man kommer ofte over utenlandske produkter, særlig britiske og tyske så danne. Den avslappede stemningen lar deg nyte det milde klimaet, uten å bli forstyrret av støyende party-turister, både på dagtid og etter mørkets frembrudd. For de som ønsker mer nattlig liv og underholdning ligger den mer livlige byen, Cala Millor, bare 5 minutter unna med bil.

Attraksjoner i nærheten
Området mellom Sa Coma og nabolandsbyen Cala Millor, Punta de n'Amer, er et vernet naturreservat der du kan finne den gamle forsvarsborgen Castell de n'Amer. Hele området er som et minne fra fortiden, om hvordan Mallorcas kystlinje så ut før den store turistboomen. Et fint alternativ dersom du er lei av sol og bad er å besøke stallen i Sa Coma. Man kan ta turen ut til Punta de n'Amer på hesteryggen, en tur som tar rundt en time. Like ved Sa Coma finner du også den zoologiske hagen, Auto Safari Zoo. Her kan du kjøre gjennom et parkområde med aper, giraffer og elefanter, som på en riktig safari. Du kan velge å kjøre din egen bil, eller å sitte på med parkens eget minitog. I tillegg kan du se løver, tigre og andre store kattedyr, men disse er gjerdet inn i en annen del av parken.

For minigolf entusiaster er et besøk til den store 54-hulls minigolfbanen like ved Sa Coma et absolutt must. Du kan velge mellom tre 18-hulls baner med stor variasjon og ulike vanskelighetsgrader. Om man kjører noen kilometer ned kysten mot byen Porto Cristo, kan man også besøke de berømte Drach grottene og få med seg en klassisk konsert i grottenes dyp. En helt spesiell opplevelse for både store og små. I Sa Coma ligger dessuten en fantastisk restaurant ved navnet Es Molí d'en Bou. Med en Michelin-stjerne på menyen vil denne restauranten gi deg en smaksopplevelse du sjelden vil glemme. Deres 3 timer lange gastronomiske eventyrreise av en middag, gjør den til en av Sa Comas mest eksklusive attraksjoner. Husk å reserver tidlig, denne restauranten er ekstremt populær.
Takk For At Du Deler: