En reiseguide om Mallorca.

Besøk byen Manacor

| Ingen kommentar
Den lille byen Manacor på Mallorca har en rik kulturhistorie, spennende grotter og er omgitt av vakre strender. Vel verdt et besøk!

Når du besøker Mallorca bør Manacor være på listen over steder å besøke og passer perfekt for en utflukt hvis du vil oppleve mer enn bare turistområder. Byen er liten, men byr på en rik historisk bakgrunn, spennende grotter og vakre strender med asurblått hav. Går det an å ikke forelske seg i Manacor?

Historie
Den lille byen Manacor på østkysten av Mallorca har bare rundt 40.000 innbyggere, hvor over halvparten ikke en gang bor i det lille bysentrumet. Mennesker har tilsynelatende likt seg i Manacor i lang tid. De første sporene av bebyggelse går helt tilbake til 2000 år før Kristus. Siden den gang har byen fått henge med i kjølvannet av de ulike invasjonene av det spanske fastlandet. Romersk havneby, arabisk innflytelse, gamle kirker. Bevisene foreligger for at denne byen har vært i stadig forandring helt fra starten av. Nå er den et viktig sentrum for turisme på øya med attraksjoner som Porto Cristo og de kjente Drach grottene. Hver vår huser byen feiringen av de såkalte «vårfestene» på Mallorca. Byen fylles med mennesker og du kan besøke markeder, utstillinger og se dekorative parader i gatene.

Drach-grottene
Navnet kan oversettes til «drage grottene» på norsk, noe som kan virke skremmende på både store og små. De fire grottene er noen steder 25 meter dype og strekker seg så langt inn i fjellet som 2,4 kilometer. Det er selveste Middelhavet som er arkitekten bak dette mesterverket, som ble erklært verneverdig i Spania i 1988. Ta del i en guidet tur og få med deg den utenomjordiske følelsen det er å plutselig tre inn i en helt annen verden. Hver dag holdes det klassiske konserter ved innsjøen Martel, en opplevelse som anbefales på det sterkeste.

Strendene
På denne siden av Mallorca er kysten preget av bukter med krystallklart vann. Innerst i disse buktene finner en ofte små strender, enten med stein eller sand, som er perfekt for en dag med sol og bad. Disse små buktene er ikke alltid like lett å nå, men det finnes stier fra hovedveiene som tar deg ned mot vannet. Noen av buktene er lettere å nå med båt. De vakre omgivelsene og det klare vannet tiltrekker både klatrere, turgåere og dykkere. Husk å ta med deg niste og vann og pass godt på de minste – det finnes ofte verken kiosker, restauranter eller badevakter i dette området. Cala Magraner og Cala Pilota er perfekt for deg som ønsker en uforstyrret dag i naturskjønne omgivelser, mens Cala Antena eller Cala Tropicana passer bedre om du vil ha tilgang til restauranter, dusjer og toaletter.
Takk For At Du Deler: