En reiseguide om Mallorca.

Valldemossa klosterbyen

Hvis du skal reise på ferie til Mallorca, og har tenkt å melde deg på en av rundreisene med guide som viser deg det meste av øya, er sjansen stor for at turen går innom den gamle byen Valldemossa.

Denne byen ligger på den nordvestre siden av Mallorca, og landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle munkeklosteret ble solgt for omlag 200 år siden, og ble da utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten, med sin franske kjæreste forfatteren George Sand.

Det gamle klosteret Real Cartuja de Valldemossa er i dag gjort om til et museum, men ta også turen innom Museu Municipal de Valldemossa hvor du kan se verker av både Miró, Picasso og andre. Her finner du også en stor samling av Mallorcas Tramuntana-malere. Byen er en av de mest populære og besøkte utfluktsmålene på Mallorca.

Bestill hotell eller en finca i Valldemossa.

Fra Valldemossa kan du ta turen oppover mot det litt over 1.000 meter høye fjellet Puig Galatzó, men ta da med deg gode sko. Byen ligger nede ved foten av fjellet. En fin biltur fra Valldemossa er å kjøre nordøstover langs kysten mot Sóller. På veien dit passerer du den hyggelige kunstbyen Deia, og du vil også kjøre forbi feriehuset til Michael Douglas og Catherine Zeta Jones. Naturen på denne siden av Mallorca, og den flotte havutsikten er verdt turen i seg selv.

Hvert år besøker over 100.000 turister Valldemossa, og et besøk til landsbyen kan anbefales hvis du vil gjøre noe annet enn å bare ligge på stranden for eksempel i Alcudia. God ferie til Mallorca.
Takk For At Du Deler: