En reiseguide om Mallorca.

Shopping på Mallorca

| Ingen kommentar
Sør-europeere er kjent for å ha et godt øye til klær og moter, og de vet å kle seg med stil. Slik er det også på Mallorca, og om du er på leting etter klær, smykker og tilbehør, kan du finne mye fint i butikkene, særlig i Palma.

Lær og skinn rimeligere enn i Norge
Ser du etter vesker og sko, kan Mallorca tilby mye bra, ikke minst når du sammenligner prisene med Norge og resten av Skandinavia. Et typisk shoppingsted er Inca. Her finner du blant annet fabrikkutsalg for Camper og Farrutx. De fleste fryder seg over å gjøre et kupp, og her kan du virkelig få det gode kjøpet som du kan skryte av når du kommer hjem.

Mallorca er verdensberømt for kunstige perler. I Manacor, øst på øya, er senteret for Mallorcas produksjon av perler. Ringene, ørepynten og kjedene som lages her har mange hundre års tradisjoner bak seg. Selv om det bare er ekspertene som skiller ekte og kunstige perler, er det viktig å innse at disse perlene fra Majorcia er kunstige. Lokale kunstnere tilbyr på sin side nydelige ting av keramikk, sjøskjell, glass og bildende kunst.

Shopping hele dagen på Mallorca
Vanligvis har butikkene åpent mellom 09.30 – 13.30 og fra 16.30 til 20.00, men vær oppmerksom på at dette kan variere fra butikk til butikk. De store kjøpesentrene i byene tar ikke siesta, så her kan du være rimelig sikker på at du kan shoppe hele dagen. El Corte Ingles i Palma har åpent helt til klokka ti om kvelden. Søndager er de fleste butikkene stengt. Unntakene er enkelte lokale bedrifter som velger å ha åpent.

Momsen er 16 %, og kjøper du for mer enn 90 Euro, får du tilbake momsen når du reiser ut. Kun forretninger med Tax Free-merket er garantert momsrefusjon, så forsikre deg om at butikken har denne ordningen, særlig hvis du kjøper dyrere produkter. Husk å få med deg kvittering og et utfylt, stemplet skjema.

De beste kjøpsopplevelsene får du i Palma
Ingen tvil, skal du virkelig shoppe må du gjøre alvor av det i Palma. De viktigste områdene for handel foregår i Avinguda og Jaume III i tillegg til Passeig des Born. Dette er shoppingområdet for det trendy og fasjonable. Selv om Avinguda Jaume III ikke er mer enn 30 år, har denne avenyen blitt en av Palmas mest elegante. Her finner du alt fra sko, smykker, gaveartikler og moteklær. Plaza Major har samlet en rekke spesialbutikker. Porto Pi ligger to kilometer utenfor sentrum og er det største og mest moderne kjøpesenteret i Palma.

C & A har spesialisert seg på rimeligere klær til alle aldersgrupper og begge kjønn. Dette senteret finner du i Joan Carles. Rett ved er Arlequin som er den mest kjente leketøysbutikken i byen. For den som er glad i bøker bør ta runden innom bokhandelen Ereso som ligger i Carrer Pelaries. Heller ikke denne gagen ligger langt fra C & A. I gamlebyen kan du dra innom Via Sindicato og San Miguel.
Takk For At Du Deler: