En reiseguide om Mallorca.

Playa de Muro

| Ingen kommentar
Alcudia har lenge hatt enevelde over barnefamiliene som ferierer på Mallorca. Med sine fine, langgrunne strender og barnevennlige stemning er denne delen av øya en soleklar favoritt hos dem. Playa de Muro blir stadig mer populær blant turister fra hele Europa.

Om Playa de Muro
Alle som har hørt om Mallorca, har hørt om Alcudia. I tillegg kan man påstå at de aller fleste som noen sinne har besøkt øya, har badet i det varme vannet på de hvite strendene i Alcudiabukta. Playa de Muro er en nyere ferieby enn sine nabosteder, Playa de Alcudia og C'an Picafort, men øker stadig i popularitet. Strendene er nok den viktigste grunnen til at stadig flere mennesker besøker denne lille byen. Den fine stranden som byen er oppkalt etter, kom nylig høyt opp på listen i en kåring av Spanias beste strender. Den har et noe karibisk preg over seg, med den hvite sanden, det turkise havet og skogen som vokser tett like ved.

Bestill hotell i Playa de Muro.

Stranden deles inn i tre deler, ofte referert til som Sektor 1, Sektor 2 (eller Es Brac) og Es Comu. Førstnevnte ligger nærmest Alcudia og er best tilrettelagt for turister. Her finner du strandbarer, parasoller, solsenger, livvakter og alt annet man behøver for en trivelig dag på stranden. Det er også nærmest denne delen av stranden alle hotellene i området befinner seg. I midten, der elven S'Oberta renner ut fra naturreservatet S'Albufera og cirka 2 kilometer videre derfra, ligger Sektor 2. Denne biten kan også skilte med alle nødvendige fasiliteter og stranden er i tillegg noe fredeligere enn den første. Den siste delen av stranden, som kalles Es Comu, ligger litt vanskeligere til. Det er ikke tillaget vei hele veien frem og parkering finnes kun helt i utkantene av stranden. Man må med andre ord belage seg på å gå et godt stykke før man kan dyppe tærne i det krystallklare vannet. Når det er sagt, må man nevne at når man endelig er fremme befinner man seg til gjengjeld da i et lite stykke paradis.

Ting å gjøre i Playa del Muro
Beliggenheten i bukta gjør at Playa del Muro har mer vind og bølger enn Playa Alcudia, som har forholdsvis rolige badeforhold. Det er fortsatt et svært barnevennlig område. Vannet er grunt, men på dager med mye vind bør man holde et ekstra godt øye med de minste. For de litt større, byr derimot den samme vinden på morsomme muligheter. I området kan man leie og prøve både vannski, paragliding fra båt og jetski. Det grunne vannet er ikke så ideelt for snorkling, men det finnes flere selskaper som tilbyr båtturer i området. Da kan man bade fra båten i dypere, og ofte mer forfriskende vann. Slapp av og nyt synet den vakre kystlinjen, eller bli med på en tur som også gir deg muligheten til å fiske eller dykke.

Finn ledige hoteller i Playa del Muro.

Parken S'Albufera strekker seg helt ned mot stranden Es Comu og er et vernet naturreservat som er vel verdt et besøk. Området består av våtmark og kanaler og er særlig populært blant fugleinteresserte. Et besøk i den stille parken, der det eneste du kan høre er fuglesang, er også et velkomment avbrekk fra det travle livet på stranda. Det er gratis inngang og parken er åpen hver dag. For alle som elsker vann kan et besøk til badelandet Hidropark også være et godt valg. Her finner du sklier og vannaktiviteter for store og små, samt parkarealer for de som bare vil slappe av i solen. God tur til Mallorca og Playa de Muro!
Takk For At Du Deler: