En reiseguide om Mallorca.

Nasjonalparken S'Albufera

| Ingen kommentar
S’Albufera består av 2000 hektar med våtområde og kan skilte med over 1500 planter og vekster og 200 ulike fuglearter. Du finner blant andre den vakre og elegante flamingoen her. S’Albufera ligger inne i Alcudia-bukten og er ypperlig for deg som ønsker å feriere på Alcudia med sine mange vakre strender. S’Albufera har vært nasjonalpark siden 1988.

Dyr, planter og fugler
I nasjonalparken finner du arter som ikke finnes andre steder (endemiske arter) og arter som benytter området som transitt til og fra Afrika. Selv om det er fuglene som dominerer, finnes det også pattedyr, flaggermus, skilpadder og andre dyr. Om du er fugleelsker, er den beste perioden å reise fra midten av april og en måneds tid til midten av mai. Det er satt opp hendige skur for observasjon. Om du ønsker å ta med mat, er det flere fine områder for picknick. I tillegg finner du et minimuseum som viser hva parken kan by på.

Historikk 
Myndighetene på Baleraene erklærte den 28. februar i 1988 S’Albufera som nasjonalpark og regnes i dag som det viktigste – og største – våtområdet i Balearene. For 30 år siden var hele området truet av ødeleggelse. Det ble planlagt storstilt utbygging og ville ført til enda større belastning i tillegg til Mallorcas allerede sterkt belastede østkyst. Takket være myndighetenes fremsynthet har vi derfor i dag dette naturskjønne området som så mange valfarter til i dag. Om du befinner deg i området, bør du ikke unnlate å få med deg denne fine opplevelsen.

Du kan finne spor etter liv i nasjonalparken som går så mye som 18 millioner år tilbake i tiden, men det våtområdet som vi ser i dag, ble dannet for ca 100 000 år siden. Av dette er mesteparten rundt 10 000 år gammelt. Vann er en hovedbestanddel i området og er helt avgjørende for økosystemet her. Vannet gir grunnlaget for et rikt planteliv med grønne vekster, trær, siv og en stor variasjon av blomster. Området tilføres mye av regnvannet fra små tilsig og undergrunnskilder (”ullals”). I tillegg kommer det rike fuglelivet og ulike krypdyr. Man har funnet 29 ulike slags fisk, over 2000 fuglearter og åtte arter av flaggermus. Sopp utgjør alene 66 varianter. Det finnes blant annet over 300 arter av nattsommerfugler.

Gode råd når du besøker S’Albufera
  • Gode sko! (sandaler anbefales ikke)
  • Myggspray
  • Ta på deg langbukser
  • Kikkert er fint dersom du ønsker å komme tettere på fuglene
  • Bading anbefales ikke
  • Gå i følge dersom det skulle skje noe
  • Om du beveger deg utenfor veien: Ta med kart og kompass
  • Respekter naturen!
Åpningstider 
Nasjonalparken er åpen mellom 09.00 og 18.00 fra 1. april til og med 30. september. Og fra 09.00 til 17.00 mellom 1. oktober og 30. mars.
Takk For At Du Deler: