En reiseguide om Mallorca.

Cala Sa Calobra

| Ingen kommentar
Den lille stranden ved Sa Calobra er en av de vakreste strendene i hele Spania, og er også en av de som er mest vanskelig å nå. La Cala Sa Calobra ligger i kommunen Escorca, litt over 30 kilometer fra Soller, en kjøretur på svingete veier som tar deg litt over en times tid.

Det går busser fra Soller om morgenen hvis du ikke har egen leiebil, og veien er også veldig populær blant syklister, på grunn av de ekstremt svingete veiene over fjellsiden. Veien som går til Sa Calobra, er en av de mest kjente på hele Mallorca, og selve veien med hårnålssvinger er litt over 10 kilometer lang. Her kan du ikke regne med å kjøre noe særlig raskere enn 20 kilometer i timen.

Vel framme i Sa Colabra, for å komme ned til stranden må du først forsere klippene og komme deg i gjennom en 200 meter lang tunell gjennom fjellet. Selve stranden med det turkise vannet, ligger inneklemt mellom bratte klipper som strekker seg mer enn 200 meter over havflaten. Roen og skjønnheten du kan oppleve på denne lille stranden, gjør den til et av de mest magiske stedene i Spania. Et besøk hit må du bare få med deg når du reiser til Mallorca neste gang.

Et tips er å reise hit på ettermiddagen, etter at hordene med turistbusser har reist tilbake. Da kan dere med litt flaks, ha hele stranden for dere selv. Solnedgangen her nede er helt fantastisk, men det kan bli i overkant spennende å kjøre tilbake over fjellet når det er mørkt. Uansett, god tur til Sa Calobra på Mallorca!
Takk For At Du Deler: