En reiseguide om Mallorca.

Cala Mayor

| Ingen kommentar
Hvis du vil i nærheten av Palma, hovedstaden på Mallorca, men ikke midt i storbyen er Cala Mayor reisemålet for deg. Dette feriestedet mellom Palma og Palma Nova sørvest på Mallorca, er kjent for sine kongelige innbyggere på sommeren. Den spanske kongefamilien har sitt sommerhus her, og av andre kjente personer så bodde den spanske kunstneren Joan Miró i Cala Mayor i mange år. Huset hans er i dag gjort om til et museum som du kan besøke.

Dette var tidligere ett av de mest besøkte feriestedene på Mallorca, men har i dag mange private ferieresidenser, samt en del dyre luksushoteller, hvor noen har all-inclusive.

Beliggenheten rett utenfor Palma gjør at det er kort vi inn til kjente severdigheter som foreksempel Katedralen La Seu inne i hovedstaden eller markedet på El Baratillo hver lørdag. Den enkleste måten å reise inn til Palma, er å ta lokalbussen som går nesten hele tiden.

Reiser du vestover kommer du kanskje den mest eksklusive båthavnen på hele Mallorca, Puerto Portals. Her er det hyggelige å vandre om formiddagen langs dyre og flotte yacther, eller å ta en sen lunsj ved bryggekanten. Et av de største shoppingsenterne på øya ligger et par kilometer inn mot Palma. Porto Pi har flere etasjer med butikker og serveringssteder, samt en egen kino.

I Cala Mayor ligger det en forholdsvis liten, men fin strand. Ved strandpromenaden ligger det flesre restauranter, barer og kaféer. Inne i det lile sentrumet av byen ligger det også litt mer, men byen egner seg best som utgangspunkt hvis du se å oppleve litt mer av det som finnes utenfor hotellet. Om du velger Cala Mayor ellet annet feriested på øya, ha en god ferie til Mallorca!
Takk For At Du Deler: