En reiseguide om Mallorca.

Porto Colom

| Ingen kommentar
Den lille byen Porto Colom på østkysten av Mallorca har vært et yndet reisemål for både lokale og utenlandske turister helt siden 60-tallet. Den naturlige havnen skaper et vakkert omriss rundt byen og noen av Mallorcas fineste strender er ikke langt unna.

Om Porto Colom
Porto Colom er en av Mallorcas få naturlige havner. Naturen selv sørget for at Porto Colom var en viktig by for sjøfart og fiske, selv om det i senere tid er turismen som har tatt over som viktigste næringsinntekt. Det er et viktig mål for innbyggerne i Porto Colom å verne om den naturlige skjønnheten i omgivelsene, selv om det er gjort vitale endringer for å gjøre byen mer tilgjengelig for turistene. Det beskjedne innbyggertallet på 4000, ser en dobling hver sommer når solsøkende mennesker oppsøker Porto Colom. Havnen i byen er fortsatt svært aktiv, særlig om sommeren når småbåtene dukker opp rundt halvøya på utsiden av byen. Skjærgården er preget av bukter, nydelige strender og naturlige jetter. Vannet er krystallklart og innbyr til alle slags vannaktiviteter, blant annet snorkling, kajakkpadling og dykking.

Attraksjoner i Puerto Colom
Det mest iøynefallende landemerket i Porto Colom er fyrtårnet som deler navn med byen. Beliggende ytterst på berget Sa Punta kan Faro de Porto Colom sees nesten samme hvor i byen du befinner deg. Fyrtårnet, som fortsatt er aktivt, har helt siden 1863 ledet mennesker som kommer sjøveien trygt inn i Porto Coloms havn. På toppen av fjellet Sant Salvador kan du finne den gamle kirken La Mare de Déu de Sant Salvador, som i sin tid ble bygd til ære for Pedro IV av Aragón. Fra dette fjellet har du den beste utsikten over de nærliggende områdene og et besøk anbefales på det sterkeste. Langs hele kystlinjen rundt Porto Colom ligger en rekke vakre bukter og strender, som kan besøkes enten ved hjelp av båt, til fots eller på sykkel. Den mest kjente er stranden S'Arenal, samt S'Algar, som ligger litt lengre unna. Cala Brafi er en nesten uberørt strand innerst i en bukt, omgitt av billedskjønn natur. Fra Porto Colom er det også daglige turer med båt til buktene Cala Murada og Cala Sa Nau, der man kan bade og dykke fra båten før man vender tilbake til byen. Ikke så altfor langt unna ligger også de kjente Drach grottene som tar deg med ned i en annen verden. 25 meter under bakken og nesten 2,5 kilometer innover i fjellet kan du overvære daglige konserter med klassisk musikk. En opplevelse for livet!

Finn de beste hotell og leiligheter i Porto Colom. Bestill her.
Overnatting og restauranter
Det finnes mange muligheter for overnatting i den vakre byen Porto Colom. Du kan finne hoteller i alle prisklasser, fra de enkleste til de mer eksklusive  alternativene. I tillegg finnes det også en rekke turistleiligheter, som gir deg mulighet til å virkelig kjenne på hvordan det er å være innbygger i Porto Colom. Du kan styre deg selv, prøve deg på lokale oppskrifter og få nyttige tips fra lokalkjente mennesker. Om du heller vil la andre stå for matlagingen, er det mye godt å velge mellom i Porto Colom. Barer og restauranter ligger på rekke og rad langs den sjarmerende havnen. Ta deg tid til en lett lunsj i skyggen av parasollene, eller nyt dagens siste solstråler mens du prøvesmaker lokale middagsretter. De fleste stedene serverer ferske delikatesser fra havet, i tillegg til paellaer og tapasretter.
Takk For At Du Deler: