En reiseguide om Mallorca.

Weekendtur til Palma

| Ingen kommentar
Lenge var Palma bare kjent som byen der flyplassen i Mallorca befant seg. I den senere tid har Palma begynt å trekke flere og flere turister, som kommer til Mallorca for ikke å bare ligge på stranden, men også for å nyte livet i det som helt fint kan kalles en mini-versjon av Barcelona.

Attraksjoner i Palma
De som besøker Palma blir slått over hvor vakker den lille byen er. Du kan vandre gatelangs og kjenne på den sjarmerende stemningen, eller slå deg ned på en av byens mange plasser med noe avkjølende i glasset og følge med på folkelivet. Siden flesteparten av turistene direkte reiser videre til de forskjellige strandbyene på øya, får du ikke den samme følelsen av å ha kommet til en turistdestinasjon når du besøker Palma.

Ta deg en spasertur langs Paseo Marítimo, som går fra den gamle katedralen, Le Seu, og helt ned til havnen. Gamlebyen er den mest betagende delen av Palma og et besøk er ikke komplett uten en tur innom de Arabiske Badene. Arkitekturen er fantastisk og det kjennes ut som du har tatt steget inn i en helt annen del av verden. Palma er en storby i miniatyr og har severdighetene til å bevise det. For museumselskere er det nok av muligheter i Palma til å få med seg både moderne kunst, tegninger signert av selveste Salvador Dalí og et museum dedisert fullstendig til gamle dukker! Parken foran katedralen er perfekt til å nyte det vakre bygget, eller til å slappe av i skyggen av palmetrærne.

Gjør som de lokale
Ikke alle liker å være turist når de er på ferie, og vil aller helst forsøke å smelte inn sammen med de lokale innbyggerne. For mange er det disse aktivitetene og stedene som gjør det største inntrykket, samme hvor populære turistattraksjoner byen ellers har å skilte med. Forsøk å unngå alle steder som har oversatt menyene sine til svensk og tysk, eller som opererer med «innkastere». Et mye bedre valg er med vilje og viten å gå deg «vill» i Palmas bakgater og velge et sted å spise der du ikke ser noen andre nord-europeere. Smugtitt på hva andre spiser og bestill det samme som dem; om de lokale liker maten her så godt at de heller går dit enn å lage mat hjemme, må det jo være godt? Det største markedet i byen, Rastro, trekker mye turister og det er ofte langt mellom de beste kjøpene. Prøv heller matmarkedet Olivar for lokale delikatesser og billige tapas.

Finn overnatting i gamlebyen til Palma de Mallorca her.
Overnatting i Palma
Du vil bli overrasket over hvor fort man blir glad i denne lille byen. Den har alt som en storby bør inneholde, men særdeles lite av de negative sidene en viss størrelse vanligvis fører med seg. Palma er en trygg by, med lite kriminalitet, og du kan ferdes over hele byen både natt og dag. Peil deg inn på gamlebyen når du leter etter overnatting. Du vil ikke angre på det når du om morgenen åpner vinduet og skuer ut over de gamle hustakene. Det finnes også mange leiligheter til leie, for kortere eller lengre perioder. Plusset med å leie leilighet er at du kan styre deg selv på en helt annen måte og virkelig kjenne på hvordan det er å være innbygger i Palma. En ekstrabonus er at du kan be om tips til ting og se og mat å spise fra de lokalkjente som du leier leilighet fra.
Takk For At Du Deler: