En reiseguide om Mallorca.

Leiebil på Mallorca

| Ingen kommentar
Det er fristende å bli liggende på stranden og nyte sol og varme for solhungrige nordmenn og skandinaver, men det er mer å oppdage for den som har overskudd og eventyrlysten i behold. Her får du noen tips til hvor du kan legge bilturen for å få maksimal opplevelse. Prøv også Leiebilispania.no for utleie.

Mallorca – mye mer enn bare charter
Har du besøkt Port de Andratx? Eller kunstnerbyen Deia? Cala Mesquida og Puerto de Sollér? Dette er noen av våre favorittsteder og litt mer avsidesliggende perler som det er verd å besøke. Leier du bil, er det flere ruter å velge mellom. Her tar vi med noen av de stedene som er vel verd å få med seg. Du skaffer deg best og billigst en leiebil, ved å bestille den før du reiser. Sjekk gjerne priser via Holidaycars.com som tilbyr ubegrenset kjørelengde, alle forsikringer er inkludert, gratis avbestilling og de sammenligner priser på alle bilutleiefirmaer. Du får til og med prisgaranti på leiebilen og kundeservice er på norsk.

Sammenlign priser på leiebil på Mallorca med prisgaranti her.

Valldemossa
Valldemossa ligger i fjellkjeden Sierra Tramuntana og ble verdenskjent som hovedarena for George Sands novelle ”Un Hiver á Majorque” – En vinter på Mallorca. La Rejal Cartuja de Valldemossa, det gamle klosteret fra det 14. århundre, var i sin tid hjem for George Sand og Frederic Chopin. I den eldste delen av klosteret, Palacio del Rey Sancho, finnes det en rik kulturskatt av malerkunst og møbler.

Los Jardines de Alfabia og Sollér
Når du kjører mot Sollér, ca halvannen mil fra Palma, finner du ”Los Jardines de Alfabia”. Dette er en praktfull mallorcansk herregård. Det spesielle mikroklimaet i dette området forsyner det med vann hele året. Her gror appelsin- og sitrontrær, palmer, popler og jasmin. Det berømte ”Juego de aguas” (”Vannspillet”) består av en pergola med 24 fontener i stein og 72 pilarer. Stedet er åpent for publikum. Sett kursen så mot Sollér. Denne kommunen ligger nordvest, nede i en frodig dal med et overveldende antall appelsintrelunder og oliventrær. Her er det flott å stoppe for å gå seg en tur på de mange stiene.

Port de Andratx
Som en av de vakreste byene på øya kan du her nyte en avslappet, eksklusiv atmosfære. Nyt en kald en på en uteservering nede i havna og beundre de flotte luksusyachtene. Om du ikke bare er på gjennomreise, kan det anbefales å bo ved en av badevikene omkring byen, eller om du heller vil leie en leilighet i sentrum og blande deg med lokalbefolkningen.

Deia
Kunstnerbyen Deia kan skilte med en helt egen stemning, og du bør absolutt ikke gå glipp av å kjøre innom Deia når du først har anledning. Ta med kamera! Her har både kunstnere, hippier og rockemusikere utfoldet seg, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Dette er byen for bohemene. Byen ligger høyt over Andrtax og Sollér. Det virker som om husene nesten henger utfor klippekanten. Er du heldig, kan du møte flere kjendiser når du vandrer rundt omkring i byen.

Andre utflukter
Vi kan også anbefale å ta kjøreturen til Sa Calobra, Torrent de Pareis, Son Marroig og Sa Foradada, Alcudia og Pollenta. I tillegg er Mallorcas huler en opplevelse. Det er registrert bortimot 4000 av disse naturlige hulene rundt om på Mallorca. Ellers finner du enda flere tips på Spania24.no. God tur!
Takk For At Du Deler: