En reiseguide om Mallorca.

Port d'Andratx

| Ingen kommentar
Port d'AndratxPort d'Andratx er Mallorcas svar på Saint-Tropez. De fleste tilreisende ankommer sjøveien og de flotte villaene ligger tett i tett i åsene rundt byen. Det er ikke det mest kjente reisemålet blant nordmenn, men er faktisk den byen på Mallorca med flest utenlandske innbyggere.

Om Port d'Andratx
Det er lett å forstå at så mange har valgt å slå seg ned i Port d'Andratx. Byen ligger vakkert til der den klamrer seg til fjellsiden over en av Mallorcas vakreste naturlige havner. I umiddelbar nærhet finner du flere nydelige bukter, som for eksempel Cala Llamp, Cala Moragues og Cala d'Egos. Her frister krystallklart badevann – en drøm for alle som elsker bad og snorkling. På grunn av den store variasjonen i nasjonaliteten på de fastboende har den stillferdige fiskerlandsbyen utviklet seg til en kulturell smeltedigel. Mennesker fra hele Europa, flesteparten fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia, har samlet seg her og ført til en oppvekst av etablissementer, som du ikke finner andre steder på øya (utenom i hovedstaden, Palma de Mallorca). Byen preges av spennende gastronomi, kunstgallerier og et eksklusivt natteliv. Det er aller mest liv rundt piren og havnegaten, hvor du kan finne en rekke kafeer og terrasser, samt butikker og markeder.

Søk ledige hoteller og leiligheter i Port d'Andratx her.
Det blir sjelden kjedelig i Port d'Andratx. I løpet av dagen er byen full av mennesker, særlig i havneområdet, som går fra bod til bod for å kjøpe ferske råvarer fra hav og land. De små butikkene i de mindre gatene trekker også mange kunder. Om du ønsker mer enn å nyte dagen, enten i en av de nærliggende buktene, eller på en av de mange terrassene, finnes det flere steder i området som er vel verdt et besøk. I Port d'Andratx kan du også finne et kultursenter, Sa Taronja, med konserter, utstillinger og aktiviteter for både barn og voksne. I området finnes også mange stier og klatreruter som tiltrekker sporty mennesker fra fjern og nær.

Like utenfor byen, ved Camp del Mar, finner du også en 18-hulls golfbane. Den gamle byen med samme navn, Andratx, ligger også like i nærheten. Se deg rundt i den lille byen og besøk den flotte kirken. På onsdager holdes det største markedet og byen fylles med mennesker som vil kjøpe og selge lokale produkter. Når det går mot kveld i Port d'Andratx er det svært populært å ta seg ut til fyrtårnet på halvøya Sa Mola og beundre solnedgangen og det åpne havet ut mot naboøya, Dragonera. Hit kan man også reise på ekskursjon med båt i løpet av dagen og besøke det fantastiske naturreservatet. Etter mørkets frembrudd våkner en annen side av Port d'Andratx til liv. Festglade mennesker fyller byen og holder det gående helt til solen står opp og en ny dag tar til i den lille havnebyen.

Hvordan kommer du deg til Port d'Andratx
Port d'Andratx ligger cirka en halvtimes kjøring fra flyplassen i Palma de Mallorca. Når du forlater lufthavnen følger du motorvei 19 til du ser skilter mot Port d'Andratx og motorvei 20. Derfra er det enkelt å følge skiltene til du kommer ned i den lille havnebyen. Du kan også ta buss eller taxi fra flyplassen, men det er veldig praktisk å ha leiebil for å kunne være fri til å se seg rundt i området.
Takk For At Du Deler: