En reiseguide om Mallorca.

Storbyen Palma de Mallorca

I mange sine øyne er Palma de Mallorca en forminsket utgave av Barcelona, men hovedstaden på Mallorca står ikke på noen måte tilbake for sin storebror i vest. Med sine snart 400.000 innbyggere er Palma på størrelse med vår egen hovedstad, og byen fortjener absolutt et besøk på din neste ferie til Mallorca. Byen kan by på veldig mye fin kultur, et pulserende uteliv, gode restauranter, mange shoppingmuligheter og nydelige strandpromenader. de to nærmeste strendene finner du i Playa de Palma eller Cala Mayor.

Kanskje den mest kjente severdigheten du finner i Mallorcas hovedstad, er den enorme gotiske katedralen La Seu. For å fortsette sammenlignelsen med Barcelona, hvor den kjente La Sagrada Familia ennå ikke er ferdig, tok det også i Palma lang tid med byggingen. Katedralen var ferdigstillt i 1601, men det hadde tatt over 400 år for å få den ferdig. Bydelen bak og rundt katedralen har også mange vakre bygninger med masse historie. Pueblo Espanyol og Museu de Mallorca er andre severdigheter du bør få med deg.

Noe av de beste i Palma er alle de forskjellige stedene man kan hvile litt, og få seg en enkel matbit. Her prater vi middelhavskost for alle pengene. Olivenolje, grønnsaker, hvitløk, fisk, skalldyr, pølser, skinker og mye annet. En av de beste plassene å spise lunsjen, er faktisk ikke på restaurant, men på en bar. Her får du servert tapas rett fra disken, nydelig.

Bestill hotell i Palma de Mallorca her.

Av hoteller så har Palma det meste. De beste og dyreste ligger gjerne i nærheten av Paseo Maritimo. Du kan bestille hotell i Palma over her. Er det shopping du er ute etter, kan en tur til gamlebyen være lurt. Eller ta en tur til El Baratillo hvor det er marked på lørdager. En fotballkamp på Ono Estadio er også en artig opplevelse.

Alt i alt så har Palma så mye du kan oppleve, at en utflukt for en dag egentlig ikke er nok. Kanskje denne byen bør vurderes til den neste storbyferien du planlegger. Uansett, god ferie til Palma og Mallorca!
Takk For At Du Deler: