En reiseguide om Mallorca.

Cala San Vicente

| Ingen kommentar
Cala San Vicente er en vakker, pittoresk landsby der naturen har fått bestemme mer enn turistnæringen. Byen er fortsatt en søvnig fiskerlandsby og det virker det som om den har tenkt å fortsette med. De nydelige strendene i området er omkranset av klipper, nesten som et perfekt postkort.

Om Cala San Vicente
Det er lett å bli forvirret når du leser om denne lille plassen i ulike ferieguider og på nettet. Noen steder refereres byen til som «Cala San Vicente», andre steder «Cala San Vincente» og den lokale skrivemåten må du også regne med å komme ut for: «Cala San Vincenç». Den lille landsbyen befinner seg helt nord på Mallorca, ved foten av Tramuntana fjellene, i regionen Pollensa. Cala San Vicente er et av de minst turistifiserte feriestedene på øya. Det er en stille og rolig liten by, som kun skilter med en håndfull restauranter, barer og butikker. De fire strendene i området trekker likevel mange mennesker i høysesongen.

Finn ledige hoteller i Cala San Vicente her.

Cala Barques er den største stranden og har finkornet, hvit sand. Cala Carbó ligger innerst i en bukt og er mer en slags steinstrand. Den har ikke sand, men det krystallklare vannet er umåtelig fristende. Cala Clara er den minste av strendene, men har likevel mange besøkende, siden den ligger like ved et av de få hotellene. Cala Molins forskjønnes med importert sand hvert år, noe som gjør den til en favoritt blant både strand- og badeløver. Det turkise vannet er for mange innbydende nok til å gjenta sine besøk gang på gang. Den lille byen ligger i ganske ulendt terreng der den klamrer seg til bergene, og gjør den uegnet for mennesker som er dårlig til beins, for små barn og barnevogner. For deg som ønsker deg vekk fra støy og bråk og til et sted der du bare kan slappe av og nyte livet, er Cala San Vicente derimot det perfekte reisemål.

Hvordan kommer du deg til Cala San Vicente
Veien fra Mallorcas hovedflyplass, Son Sant Joan, er godt skiltet og tar deg til Cala San Vicente på rundt 1-1.5 time. Det er et godt tips å leie bil når du besøker dette feriestedet. Dette er ikke fordi det ikke finnes andre alternativer for å komme seg dit fra flyplassen, men fordi det rett og slett er veldig praktisk for å også kunne ta seg til områdene rundt byen. Om du kjører selv, følger du skiltene mot Inca, Alcudia og Son Castelló. Når du har passert den gamle bydelen av Pollensa, tar veien deg rett inn til Cala San Vicente. Du kan også ta buss eller taxi fra flyplassen.

Verdt å vite
Som tidligere nevnt, har ikke Cala San Vicente det største utvalget av verken restauranter eller butikker. Du finner et supermarked på stedet, men for et større og bedre utvalg må du kjøre halvveis til Puerto Pollensa. I Puerto Pollensa finner du også mye mer av alt. Der finnes flere turister, men også et bedre utvalg av butikker, barer og matopplevelser. Det er heller ikke så mange hoteller i Cala San Vicente, så du bør være tidlig ute med å bestille om du ønsker å reise dit i høysesongen. Et godt alternativ kan være å leie en leilighet eller et hus, enten privat eller via en turistoperatør. I Cala San Vicente vil du uansett føle deg mer som en del av det lokale samfunnet, enn som en turist, noe som for mange er det beste med denne idylliske lille fiskerlandsbyen.
Takk For At Du Deler: