En reiseguide om Mallorca.

Reis til Cala d'Or, et eksklusivt feriested

Sørøst på Mallorca ligger et av de fineste feriestedene du kan finne på denne storslåtte øya i Middelhavet, nemlig Cala d'Or. Turen fra flyplassen i Palma tar omlag en og en halv time med buss, men når du kommer fram er turen raskt glemt. Cala d'Or består av flere små viker, med trange men flotte strender omgitt av moderne og eksklusive ferieboliger. Her bor de rike og vellykkede på sommeren, og noen har kanskje også en yacht liggende ved marinaen i midten av byen. Husene her er bygget i stort sett en eller to etasjer, noe som bidrar til å gjøre Cala d'Or til et hyggelig, samtidig som det er eksklusivt. Prisene her er forøvrig ikke noe særlig høyere enn ellers på Mallorca, selv med byens promenente innbyggere og deres gode økonomi.

Ettersom strendene består av små trange viker, kan hotellet ditt ligge et stykke unna stranden. Noen av de mest populære hotellene er; Inturotel Sa Marina & Es Sivinar, Aparthotel Ferrera Blanca og Inturotel Cala Esmeralda. Sistnevnte ligger ved det som blir regnet som den beste stranden på Cala d'Or med samme navn. Hotellet ligger 10 minutters gange unna sentrum og 20 minutter i fra marinaen. Hvis du synes det kan bli litt trangt om plassen på strendene her, har de fleste hotellene bra bassengområder også. Ellers så ligger den store stranden Es Trenc bare en kort busstur unna. Denne stranden er fem kilometer lang, og her kan man sole og bade både med og uten badebukse.

Bestill hotell i Cala d'Or her.
Når du skal ut å spise om kvelden, går trolig turen inn til sentrum av Cala d'Or hvor de fleste barene og restaurantene finnes. Dette er ingen partyplass som Magalluf og Palma Nova, og passer bedre for et litt eldre publikum. Men massevis av gode spisesteder finner du her, og prøv gjerne noen av de gode fiskerestaurantene som ligger ved marinaen. Hvis du ikke orker å ta turen ut en kveld, kan også de fleste hotellene skilte med underholdning på kveldstid. Cala d'Or kan også by på ymse aktiviteter, som tennis, minigolf og forskjellige typer av vannsport. En golfbane ligger også omlag 10 kilometer unna i Val d'Or.

Hvis du er på utkikk etter et rolig og flott feriested på Mallorca, kan en ferietur til Cala d'Or absolutt anbefales. God tur!
Takk For At Du Deler: