En reiseguide om Mallorca.

Utflukt til Porto Cristo

| Ingen kommentar
Helt siden en liten båt med et krusifiks skylte i land i denne byen har den båret navnet «Kristus' Havn». Porto Cristo er en idyllisk liten strandby som vil sjarmere deg i senk med sine vakre strender og sitt krystallklare vann. Et perfekt sted for dem som ønsker å slappe av og nyte den rolige stemningen.

Det er ikke mye annet å gjøre i Porto Cristo enn å svømme i det grønnblå havet og nyte solen på én av de mange strendene. Helt perfekt for en dag eller flere med sol og bad!

Attraksjoner i Porto Cristo
Porto Cristo var lenge den viktigste havnebyen i distriktet Manacor, med fiske som sin viktigste næring. I dag er Porto Cristo et yndet reisemål for alle som ønsker late dager i solen, supplert med god mat og spennende attraksjoner like i nærheten. De berømte Drach grottene trekker mange turister til denne delen av øya. Grottene går så dypt som 25 meter ned i bakken og nesten 2,5 kilometer innover i fjellet. Hver dag kan man overvære en fantastisk konsert med klassisk musikk like ved den lille innsjøen som befinner seg i grottenes dyp. En helt spesiell opplevelse som man absolutt bør få med seg. Strendene i området er spesielt vakre og man kan besøke dem via sjøveien om man blir med på en tur i båt med glassbunn. Vannet er rent og klart og inviterer til bad og strandliv. Kystlinjen er også en yndet destinasjon for aktiviteter som dykking, snorkling og kajakkpadling. Like i nærheten kan du også besøke et akvarium med både lokale og mer eksotiske fiskearter, samt en safaripark der både tigre, sjiraffer og apekatter holder hus.

Overnatting og restauranter
Det er stor sannsynlighet for at en dagstur til Porto Cristo kan friste deg til å bli noen dager ekstra. Byen er stille og rolig, selv i turistsesongen, og kan friste med hoteller både for dem som reiser på budsjett og for de som kan ta seg råd til en mer eksklusiv overnatting. Hotellet Insotel Cala Mandia Resort er av typen «all-inclusive» og tilbyr full oppvartning for familier som reiser med barn. Velger du å bo her har du alt du behøver innen rekkevidde, med flere restauranter å velge mellom, samt en vannpark for barna.

Hoteller i Porto Cristo kan du bestille her.
Om du bare besøker Porto Cristo for en dag, bør du likevel ta deg tid til å spise i denne koselige lille landsbyen. Restaurantene ligger på rekke og rad like ved havnen og lar deg nyte solens varme stråler samtidig som du prøver ut de lokale fristelsene. En av de mest anerkjente restaurantene i området er Soma, som tilbyr et rikt utvalg av ferske delikatesser fra havet. Prøv en av deres fantastiske paellaer, gjerne sammen med vin fra en av de lokale vingårdene.

Hvordan ta seg dit
Mallorca er godt vant med turisme helt tilbake til 50-tallet. Derfor er det veldig vanlig at de fleste hoteller tilbyr dagsturer til ulike destinasjoner over hele øya. Spør i resepsjonen ved ditt hotell og de vil garantert hjelpe deg å finne det beste transportalternativet. Mallorca er ikke så stort og er godt skiltet, så du kan enkelt også leie bil og kjøre selv. Fra hovedstaden og flyplassen, Palma de Mallorca, tar det cirka 1 time å kjøre til Porto Cristo.
Takk For At Du Deler: