En reiseguide om Mallorca.

Sykkelferie på Mallorca

| Ingen kommentar
Mallorca SykkelferieOpplev Mallorcas skjulte perler fra sykkelsetet. Om du leier sykkel i stedet for bil når du besøker Mallorca får du ikke bare sett steder av øya som ikke kan nås med bil, men du er også med på å bevare miljøet og styrke din egen helse.

Mallorca – et sykkel paradis!
Om du liker å sykle og å holde deg i form bør du virkelig vurdere å oppleve Mallorca på to hjul. Middelhavsøya er lett å ta seg rundt på, takket være fine sykkelstier og god skilting. Du bestemmer selv tempoet og får sett mer av naturen enn om du satt inne i en bil eller en buss. De fleste destinasjoner på Mallorca kan nås i løpet av noen timer, men du behøver ikke ha hastverk – reisen blir en større del av opplevelsen enn noen sinne. I en tid der vi tenker stadig mer miljøvennlig, og på en øy full av vernet natur, er en sykkelferie på Mallorca helt i tidens ånd.

Sykkelferie på Mallorca
Uten bil slipper du å tenke på parkering og bensinfylling og du står mye friere til å besøke deler av øya som ikke er tilgjengelig for reisende med bil. Med sykkel kan du anvende landeveiene som går fra landsby til landsby og dermed få med deg mer av det virkelige Mallorca. Ta deg god tid langs kysten og finn små bukter og strender som kun de lokale kjenner til. Du kan enkelt leie sykler i de fleste av Mallorcas havnebyer og det er dessuten mye mer økonomisk enn reise med bil.

Sykkelferie for alle
Om du reiser med barn, eller ønsker enkle ruter, bør du satse på områdene rundt Alcudia. Det kan være en god idé å bruke Alcudia som base og ta dagsturer på sykkel til de fine strendene og buktene i Manacor distriktet. Dette gir deg også mulighet til å ha med alt du behøver i bagasjen, uten å måtte dra den med på sykkelen hver dag. Dette området har dessuten noen av de best oppmerkede sykkelstiene på hele øya. Er du en erfaren syklist som ikke reiser med barn, finnes det nok av ruter som gir mer utfordring enn landeveissykling langs havet. Innover i landet finnes det mange stier som tar deg til fjellene, der du virkelig kan få testet ut formen. Det finnes også mange stier langs kysten, som har mer variert terreng enn hovedstiene.

Tips og råd til turen
Det er relativt trygt å sykle på Mallorca, men det anbefales at du tar de samme forbeholdene som du ville gjort alle andre steder. Se til at sykkelen du leier er i god stand og bruk alltid hjelm. Hold deg til de oppmerkede stiene, så unngår du å sykle feil. Den gode skiltingen tipser deg om det finnes attraksjoner eller andre severdigheter langs veien. Vis respekt for lokal trafikk og unngå å blokkere for passerende biler. Smør deg godt med vannfast solkrem og pass på at du har med nok vann. Mallorca har et mildt og tørt klima og det kan lønne seg både økonomisk og praktisk sett å legge sykkelferien til tidlig eller sent i sesongen. Å sykle i de aller varmeste ukene mot slutten av juli og begynnelsen av august, kan tappe selv den mest iherdige syklist for krefter, før du en gang har begynt på reisen.
Takk For At Du Deler: