En reiseguide om Mallorca.

Mallorcas beste strender

| Ingen kommentar
Avhengig av hvor du velger å bo, er det flere strender som aspirerer til å komme med blant de beste på Mallorca, men her har vi plukket ut våre egne favoritter.

Cala Agulla
Nord-øst på Mallorca finner du Cala Agulla, en strand med fin gyllen, brun sand. Den er 50 meter i bredden og 520 meter lang. Har du lyst på strandvolley er dette en flott strand å boltre seg på. Du når lettest frem hit ved å kjøre fra Capdepera som ligger 1,8 kilometer unna. Du følger skiltene til Cala Ratjada og svinger ned ved skiltet som anviser hvor du skal parkere (betalt parkeringsplass). Stranden er kantet med furuskog. Nyt livet...

Es Trenc
Etter sigende er El Trenc den mest berømte stranden på Mallorca. Denne stranden har vært på toppen av flere lister med oversikt over verdens fineste og beste strender. El Trenc ligger 15 minutter med bil fra byen Campos. Stranden er topp for dem som elsker nakenbading. Naturiststranda er to kilometer lang og er hindret av innsyn med høye sanddyner. (Et alternativ til Es Trenc som har atskillig flere badegjester, er å kjøre til Colonia de Sant Jordi og Cap de ses Selines. Her er det flere fine sandstrender, vannet er minst like krystallklart, og du får en roligere dag på stranden).

Cala Major
Vestenfor Palma de Mallorca ligger et rolig og vakkert område med stranden Cala Major. Kongefamilien har her sitt ”Mariventpalass”, og du finner også det berømte Joan Miro-museet.

Cala Mondrago
Cala Mondrago er primært en sandstrand, men noen steder er det steinbunn. Dette er spesielt populært blant de som er glade i å snorkle. Denne stranden ligger forholdsvis bortgjemt, men er allikevel ikke vanskelig å finne. Du kan ta bussen fra Cala d’Or, eller turisttoget som går fra Porto Pedro. Vær oppmerksom på at toget bare settes opp under sommermånedene. 

Port d’Alcudia
Denne vakre stranden kom på listen over verdens beste strender i 2012 og er blitt et av de mest populære stedene for badeturister til øya. Port d’Alcudia ligger på nordsiden av øya. Stranden er 14 kilometer lang og strekker seg hele veien til Can Picafort.

Es Comu de Muro Alcudia
Det er ikke like lett å finne fredelige strender i Alcudia som vanligvis er tett befolket av turister i hele sesongen, men det er mulig, selv om du ikke kan regne med at det er folketomt. De som kjenner Mallorca er enige om at dette er et av de fineste badestedene på øya. Platja de Muro finner du blant sanddynene ned mot Can Picafort, ved tettstedet Muro. Etter å ha kjørt mot Can Picafort, kan du parkere bilen langs veien omtrent en kilometer fra Hotel Viva Bahia. Når du går gjennom pinjeskogen kommer du til den fredeligste delen av stranden. Et godt tips: Ta med deg en piknikkurv. Kjører en fra Palma, kan de som er interessert stanse i Inca for å shoppe. I tillegg til flere outlet-butikker ligger her øyas vingård med lengst tradisjoner, Son Bordils. God tur!
Takk For At Du Deler: