En reiseguide om Mallorca.

Puerto de Pollensa

| Ingen kommentar
Puerto de Pollensa på nordsiden av Mallorca ligger ikke så langt fra det mer kjente feriestedet Alcudia, men hvis du er på utkikk etter en rolig ferie i en ekte liten spansk by, er Puerto de Pollensa midt i blinken. Dette er en avslappet liten by som har tatt i mot turister i snart 100 år, og hit reiser du for å oppleve Mallorca på sitt beste, uten noe av den masseturismen du finner på andre feriesteder på øya. Langs strandpromenaden her finner du mange hyggelige spisesteder og kafeer, hvor det passer bra å ta en liten pause. 

Stranden i forkant er ikke alt for stor, rundt en halv kilometer lang, men her kan du nyte late dager med en god bok under skyggen av en parasoll. Puerto de Pollensa er ikke dit du reiser for vannsport og andre aktiviteter, men for å nyte en uke eller flere i et godt og avslappet miljø. Bakenfor båthavnen i byen, ligger den gamle delen med alt fra små tapasbarer med mallorkinske spesialretter, til gourmetrestauranter på øverste hylle. Selve havnen er også verdt et besøk i seg selv. Her ligger det seilbåter fra hele Europa, luksuriøse yachter og små fiskebåter side om side. En lunch her nede på en fiskerestaurant med dagens fangst er heller ikke så verst.

Finn ledige hoteller i Puerto Pollensa her.

Puerto de Pollensa er også et godt utgangspunkt for en rekke utflukter og severdigheter på Mallorca. Byen Pollensa ligger noen kilometer innover i landet, og denne gamle byen full av historie stammer over 1.000 år tilbake i tiden. Cap de Formentor med sine bratte klipper på nesten 300 meter over middelhavet, gir en fantastisk utsikt på det som virker som Mallorcas ende. På begge sider av denne knausen finner du strendene Cala Pi og Cala San Vicente, som er perfekte til bading og soling for en dag.

Men reis ikke til Puerto de Pollensa for å oppleve Mallorca, reis hit for å koble av, lade batteriene og nyte alt av hva denne sjarmerende byen har å by på. Skal du bestille en tur hit så pass på at ikke de fleste hotellene allerede er utsolgt, for det blir det. God ferie til Mallorca!
Takk For At Du Deler: