En reiseguide om Mallorca.

Puerto de Sóller, idyll på Mallorca

Et av de mest idylliske feriestedene på Mallorca finner du på nordsiden av øya. Puerto de Sóller ligger omlag en halvtime unna flyplassen i Palma, og er uten tvil verdt et besøk neste gang du reiser til Mallorca.

Denne lille byen ved kysten har omlag 1.000 innbyggere, og noen av de mest kjente er kanskje Michael Douglas og Catherina Zeta Jones, som eier en praktfull villa oppe å åsen, med en perfekt utsikt over stranden her. Herfra kan du faktisk kjøre trikk inn til selve Sóller, og derfra tog inn til Palma, dette er den eneste toglinjen på Mallorca.

Selve byen er fantastisk, med sine koselige serveringsteder, den vakre bukten som nesten er helt stengt, og sine nydelige naturomgivelser som har gjort at Puerto de Sóller har blitt en slik favoritt hos mange besøkende til Mallorca. Byen er et yndet utfluktsmål for mange som ferierer på øya, men det finnes også noen veldig bra hoteller for de som vil bo her i en periode. L'Avenida Hotel er kåret til et av de 15 beste hotellene i hele Spania, og hvis lommeboken er stor nok, bør du unne deg noen overnattinger her. Hotellet ligger på en over 100 år gammel herregård, mindre enn 2 minutter fra torget i Puerto de Sóller, og 5 minutter i fra stranden.

Se oversikten over alle hoteller i Puerto de Sóller.

Playa Repic og Playa Puerto Sóller er de to strendene som tilsammen dekker mye av denne flotte bukta. Her finner du noen serveringsteder, og stranden er grei men noe grovkornet. På en av de mange fortausrestaurantene kan det være godt å slappe av i skyggen litt, med en liten cerveza og litt tapas. Fersk fisk fåes på de fleste stedene, men skal du reise på ferie for å feste, kan du godt styre unna Puerto de Sóller. Denne byen på Mallorca egner seg best til å slappe av med en du liker godt, for å ettehvert like denne byen like godt også. God tur til Mallorca.
Takk For At Du Deler: