En reiseguide om Mallorca.

Alcudia for barnefamilier

Mallorca har utrolig mange forskjellige reisemål, men favoritten hos familier som reiser med barn er og blir Alcudia. Dette feriestedet på nordsiden av øya er kjent for sine fantastiske og langgrunne sandstrender, som passer perfekt for de minste. Denne strander er nesten 15 kilometer lang, og er med det en de lengste på hele ferieøya. Alcudia er egentlig delt opp i 3 forskjellige deler med gamlebyen litt i fra stranden, Puerto Alcudia er havnebyen til stedet med flotte seilbåter og yachter.

Litt sør for byen finner du den siste delen som heter Ca'n Piqafort. Dette siste stedet blir omtalt senere, da det etterhvert har blitt en liten by for seg selv. Du må regne med en bil eller busstur på nesten tre kvarter fra flyplassen i Palma, før du er fremme på hotellet ditt i Alcudia.

Selv om stranden nok er det mest besøkte området her, skal man ikke gå glipp av et besøk i gamlebyen som er over 700 år gammel. Her kan du spasere mellom flotte bygninger, og ta en pause ved en av de mange tapasbarene som ligger her. Gamlebyen er mye mindre enn storbyen Palma, men hit kan du gå om det blir for mye mas nede ved stranden. For de som vil ha litt mer mas eller skal ut på nattelivet, passer området nede ved havnen ypperlig. Det er ikke like vilt her som i sør ved Palma Nova og Magalluf, men egentlig akkurat passe. De fleste hotellene har også underholdning, da mange som reiser med barn ikke drar til nattklubber på kvelden.

Søk etter ledige hoteller i Alcudia her via Hotels.com.

Av aktiviteter kan Alcudia by på det meste både for store og små. Ved stranden finnes det sportsaktiviteter som vannski, sykkelbåter, windsurfing, seilbåter, sykling, tennis, minigolf blant mye annet. For de som spiller golf er det ikke langt til nabobyen Puerto Pollensa som har en bane med 9 hull. Badelandet Hidropark er veldig populært hos de minste, og her kan man gjerne ta en heldagsutflukt. Inngangsbilletter her koster ca 140 kroner for de over 12 år, og 65 kroner for de under.

Dette er et ypperlig reisemål for personer som ønsker en avslappende ferie i sommermånedene, om det er familieferie eller om du bare er på utkikk etter et sted å døse under en parasoll. Alcudia på Mallorca kan absolutt anbefales de fleste aldersgrupper, god ferie!
Takk For At Du Deler: